Deskundig & onafhankelijk advies
Bel 058-79 200 20
 

Start Herinrichting Haadwei Damwâld

Vorige week is de herinrichting van de Haadwei in Damwâld officieel gestart. Bureau Schmidt heeft voor deze herinrichting het ontwerp opgesteld en het RAW-bestek geschreven. Daarnaast heeft Bureau Schmidt ook de contractvoorbereiding en de aanbesteding verzorgd. Aannemersbedrijf A. Faber b.v. uit Bolsward gaat het werk uitvoeren.

Voorafgaand aan de start, is er een inloopbijeenkomst voor de dorpsbewoners georganiseerd. Wethouder Roelof Bos heeft ‘de schop’ overgedragen aan het aannemersbedrijf.

De Haadwei in Damwâld (voormalige provinciale weg) wordt heringericht tot een dorpse straat. Door het maken van pleinen en andere aanpassingen wordt het doorgaande karakter van de Haadwei onderbroken. Inwoners en ondernemers zijn nauw betrokken bij de planvorming. Naar verwachting zal de herinrichting eind dit jaar worden opgeleverd.

De herinrichting van de Haadwei is onderdeel van het project Kansen in Kernen (KiK). Provincie en gemeenten Dantumadiel en Tytsjerksteradiel verbeteren de leefbaarheid in Damwâld, De Falom, Feanwâlden, Hurdegaryp, Burgum en Garyp. Nu de Centrale As in gebruik is genomen komt er immers veel minder doorgaand verkeer door deze dorpen.
 
 


Copyright 2018 Bureau Schmidt   | WMMEDiA